Historische leerbewerking

Historische leerbewerking. Dát zal hem leren!

 

Leer is altijd al een essentiele grondstof en een gewaardeerd materiaal geweest voor diverse doeleinden. Daarbij is stevig leer goed bruikbaar voor bescherming van belangrijke voorwerpen of voor alledaagse gebruiksvoorwerpen die aan slijtage onderhevig zijn. Denk hierbij aan robuust schoeisel of riemen, maar ook wapenscheden en paardentuig. Het soepele leer is weer handig voor tassen, schoenen of schorten. Ook voor sommige specifieke gereedschappen is leer belangrijk, zoals de blaasbalg van de smid. Deze belangrijke voorwerpen werden dan ook door een kundig vakman vervaardigd en meestal rijkelijk bewerkt en versierd.

 

Medieval Crafts werkt uitsluitend met historische middelen om zo door handmatige en ambachtelijke bewerking van het leer periodecorrecte replica’s van voorwerpen uit vroegere perioden te vervaardigen.

Historische schoenen worden met de toenmalige middelen compleet handmatig op maat gemaakt. Zwaard- en dolkscheden worden handmatig gestempeld zoals dit in de middeleeuwen gebuikelijk was en naar historisch voorbeeld gereproduceerd of van heraldiek voorzien.

De Leerbewerker heeft een eigen website welke hier te vinden is: Medieval Crafts
Ook gaat hij mee met zijn tijd en heeft hij zowaar Facebook! Mediecal Crafts op Facebook

 

Onze leerbewerker Koos staat u graag te woord, let wel op uw buidel… niks van leer zal hem ontgaan.

Groetjes van uw leermeester,

Koos

unnamed2  unnamed  8  7

6   3  5  4