Kruidenvrouw/vroedvrouw

Bang voor hekserij? Helemaal niet nodig. De geneeskrachtige werking van veel planten is niet iets van de laatste jaren, dat was vroeger nog veel bekender dan nu. Hier kun je leren waarvoor vergeten kruiden gebruikt worden en waar je simpele alledaagse kruiden nog meer voor kunt gebruiken, niet alleen maar voor de smaak…Wist je bijvoorbeeld dat Salie goed is voor de gewrichten?

In de middeleeuwen werd er door de mensen nog erg veel gebruik gemaakt van de vrouw met een gedegen kennis van het gebruik van kruiden en het assisteren bij bevallingen. Pas ver na de middeleeuwen kwamen er artsen aan het bed van de aanstaande moeder om te assisteren bij de bevalling. Of wel, de middeleeuwen duren van 500 tot 1500 na Chr. en gedurende al die jaren waren het de kruidenvrouwen die hun kennisĀ  van planten en hun gebruik voor talloze doeleinden ten uitvoer brachten. Misschien heeft de ontdekking van de brandstapel ervoor gezorgd dat deze kennis langzaamaan naar de achtergrond werd verdreven?

Vraag alles wat je wil weten aan onze expert op het gebied van kruiden, ze zal het erg leuk vinden om op je vraag in te gaan! Je kunt hiervoor het contactformulier gebruiken of haar aanspreken op een evenement.

Groetjes

Charlotte

sottendag209