Schilderkunst

Een heel goede dag en welkom bij de schilderkunst!

De schilderkunst is niet iets van de laatste tijd. Dat werd al in de oudheid gedaan. Denk bijvoorbeeld aan grotschilderingen, beschilderde vazen van de oude Grieken en beschilderde mummies in Egypte.

Ik ben Irene en al sinds mijn kindertijd erg creatief aangelegd. Ik knutselde en tekende veel. Na mijn middelbare school ben ik de opleiding Restauratie en Decoratie gaan doen, waarbij ik veel geleerd heb over (schilder)kunst door de jaren heen. Mijn opleiding richtte zich vooral op het imiteren van andere schilders en stijlen.
Toen ik me ging interesseren voor re-enactment, was al snel duidelijk dat ik wilde gaan schilderen. Ik kon zo in praktijk brengen wat ik al die jaren heb geleerd, namelijk het namaken en imiteren van middeleeuwse schilders en schilderijen.
In de middeleeuwen werd vooral met tempera verf geschilderd. Dit is een verf die je verkrijgt door pigmenten (kleuren in de vorm van poeder) te vermengen met eiwit. Deze verf droogt erg snel. In het begin van 1400 waren het de gebroeders Van Eyck die de olieverf (her)ontdekten.
Door de olie blijft de verf veel langer nat, waardoor je veel nauwkeuriger kan werken en meer detail in schilderingen kunt aanbrengen.

Ik ga me richten op het werken met zelfgemaakte olieverf, geïnspireerd door de gebroeders Van Eyck.
De pigmenten en bindmiddelen die ik ga gebruiken zijn allemaal materialen die in de middeleeuwen ook gebruikt werden. Zoals verschillende kleuren oker, beenderzwart en lijnolie.

Je kunt mij in het kampement regelmatig zien tijdens het vervaerdigen van mijn eigen verf, het namaken van een middeleeuws schilderij, een schilderen van een stilleven uit het kamp of het verfraaien van diverse voorwerpen.

Mocht je vragen hebben of geïnteresseerd zijn in kennis delen neem dan contact op via het contactformulier!

Liefs,

Irene

 

IMG-20150120-WA0000 11148393_1617527991862342_3665242244857155343_n